4. PHC – sezona 2008/09

Curling klubovi Zagreb i Silent prvaci Hrvatske

Posljednjim bacanjem u zadnjoj utakmici prvenstva, ekipa Zapruđa još jednom je trebala potvrditi dominaciju u ženskom dijelu prvenstva Hrvatske u curlingu. Skiperica trostrukih prvakinja Nikolina Petrić trebala je u već riješenoj utakmici protiv Curling kluba Croling uzeti još samo jedan bod. No sreća nije bila na njenoj strani i za nekoliko centimetara, u konačnici su ostale bez zlata. Iako su osvojile i posljednji end i pobjedile Croling, na tablici su ostale iza ovogodišnjih laureta djevojki iz Curling kluba Silent. I to za iznimno malu bodovnu razliku kakva se u curlingu rijetko događa. S istim brojem pobjeda i poraza, istim brojem osvojenih bodova, i Silent i Zapruđe imaju i isti broj osvojenih endova. Jedina stvar koja je ekipu Silenta dovela do konačne pobjede jest broj osvojenih stoneova. Djevojke Curling kluba Silent, tako su u konačnici postale prvakinje Hrvatske sa samo jednim više.

U muškoj konkurenciji, Curling klub Zagreb četvrti je put postao prvakom Hrvatske. Iako su nakon zimskog dijela prvenstva, uz dva poraza prvi puta ugrozili svoju poziciju, u nastavku prvenstva i s dvije nove pobjede, ekipa Alena Čadeža nije dovela u pitanje prvo mjesto na prvenstvu. Srebro je pripalo CK Visu a bronca momčadi Domagoja Jakopovića – Ribafisha iz CK Čudnovati Čunjaš – HPB. Na začelju, uz samo jednu pobjedu našla se jedina curling ekipa koja nije iz Zagreba, momčad Darija Sojčića Curling klub Legija iz Slavonskoga Broda.

Pobjedama ekipe Curling klubova Zagreb i Silent potvrdile su nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu koje se održava u škotskom Aberdeenu.

Najmasovnije prvenstvo Hrvatske u curlingu, na kojem su sudjelovala četiri muška i tri ženska kluba potvrdila su činjenicu kako ovaj olimpijski sport svake godine dobiva sve više poklonika.

Konačni poredak (muški):

  1. Zagreb
  2. Vis
  3. Čudnovati Čunjaš – HPB
  4. Legija

Konačni poredak (žene):

  1. Silent
  2. Zapruđe
  3. Croling

Odgovori