Prvo prvenstvo Hrvatske u curlingu – prvi krug

U nedjelju, 12. ožujka, održano je prvo Prvenstvo Hrvatske u curlingu. Na natjecanju održanom u mađarskoj Budimpešti sudjelovala su četiri curling kluba: CC Zagreb, CK Vis, CK Čudnovati čunjaš i CK Zapruđe. Četiri hrvatska kluba igrala su po „round robin“ sistemu odnosno svatko sa svakim. Pobjeda je nosila dva boda, a prvak će biti poznat nakon ukupno dvanaest utakmica.

U muškoj konkurenciji najuspješniji su bili igrači Curling cluba Zagreb pobijedivši u svim odigranim utakmicama. Stopostotni učinak donio im je i vodeće mjesto na ljestvici odnosno maksimalnih šest bodova. Slijede ih Čunjaši s 4 boda, a na posljednjem su mjestu igrači Curling kluba Vis koji su nakon prvog kruga ostali bez pobjede. Kako trenutačno nema ženske konkurencije, igračice Curling kluba Zapruđe igre su probne utakmice s muškim klubovima. Kao hrvatske reprezentativke koje su već izborile dvije pobjede na netom završenom Europskom curling prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu, izvrsnih igara potvrdile su s dvije pobjede u tri utakmice. Ujedno je to i dobra priprema za Europsko prvenstvo u mješovitom curlingu u kojem nastupaju mješoviti žensko-muški parovi.

Natjecanje je održano u Budimpešti zbog toga što nigdje u Hrvatskoj još nema odgovarajuće dvorane koje zadovoljavaju kriterije Svjetske curling federacije prema kojima se igra i Prvenstvo Hrvatske. Drugi i završni natjecateljski krug Prvenstva Hrvatske u curlingu održat će se ponovo u mađarskoj prijestolnici 6. svibnja 2006. Pobjednici Prvenstva Hrvatske igrat će na predstojećem Europskom prvenstvu 2006. u švicarskom Baselu.

Odgovori