Turnir „Füssen and Friends“ – curling club Zagreb napokon probio led!

U njemačkom Füssenu, od 07. do 10. travnja održan je tradicionalni curling turnir „Füssen and Friends“. Zimski gradić podno Alpa bogate je povijesti vezane uz zimske sportove. Hokejaška ekipa Füssena osvajala je Njemačko prvenstvo impresivnih 16 puta! Füssen je ugostio 24 mješovite ekipe iz cijele Europe koje su došle okušati snage u ledenoj dvorani Icehockey Zentruma.

Na poziv organizatora iz Hrvatske su u Fussen otišle dvije ekipe – CC Zagreb (D. Palčec, D. Ćutić, D. Golec i A. Čadež-skip) i CC Zapruđe (S. Rosso, M. Muždalo, J. Boutin i N. Petrić-skip). Potonja ekipa hrabro se držala i uzevši u obzir činjenicu da je prvi puta uopće zaigrala u tom sastavu, u odigrane četiri utakmice ostvarila je jedan zadovoljavajući egal i time na kraju osvojila 22. mjesto. Međutim pravi posao obavila je ekipa CC Zagreb koja je u subotu svladavši EC Oberstdorf ostvarila svoju prvu pobjedu na međunarodnim natjecanjima uopće i turnir u Füssenu upisala u povijest hrvatskog curlinga. Sve utakmice koje su odigrale naše ekipe bile su vrlo izjednačene i u većini slučajeva o konačnoj pobjedi odlučivali su tek centimetri. CC Zagreb potvrdio je uspjeh ostvaren drugog dana natjecanja i u posljednjoj utakmici u nedjelju s lakoćom svladao Berliner SC te time u konačnici zauzeo 12. mjesto.

Podsjećamo da je pred našim klubovima i drugo kolo Prvenstva Hrvatske koje će se održati u Budimpešti 6. svibnja, kada će biti poznate i ekipe koje će braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu u Baselu krajem ove godine. (mm)

Odgovori