2. Yoppi turnir – Budimpešta – CK “Vis” i prva međunarodna pobjeda!

Budimpešta – Na drugom Yoppi turniru nastupilo je 16 ekipa. Turnir se igrao po grupama pa su tako ekipe bile podijeljene u 4 grupe. Prvi krug igrao se s jednom ekipom iz iste grupe, a nakon toga ovisno o pobjedi/porazu s drugom ekipom iz iste grupe. Nakon ta dva kruga formirala se tablica od prvog do šesnaestog mjesta i onda se igralo prvi s drugim, treći s četvrtim i tako dalje do petnaesti sa šesnaestim. Tako se igralo dva kruga. Na kraju su se igrale zadnje utakmice – treći i četvrti za treće mjesto i prvi i drugi za pobjednika turnira.

Curling club Vis, kao jedini hrvatski predstavnik, prvu je utakmicu igrao protiv mađaraskog kluba “Pingvin”. Izgubili su sa 4 prema 11 (-3,2,1,-4,1,-2,-2). Upravo ta ekipa na kraju turnira bila je među najboljima i zauzela je četvrto mjesto. Drugo kolo CC Vis igrao je protiv Mađara “Edes Mindegy”. Tu je došla njihova prva povijesna međunarodna pobjeda i to s uvjerljivih 13:0 (1,3,3,1,3,1,1). Nakon toga dolaze dvije utakmice s pobjednicima iz prethodna dva kola. Treća utakmica igrala se tako protiv Mađara “Cool CC”. Bila je izvrsna tekma i ravnopravna borba. Mađari pobjeđuju sa 4:7 (-3,1,-3,-1,1,1,1). Zadnju utakmicu CC Vis igra protiv Austrijanaca “Traun CC”. Tekma je bila nezaboravna, do zadnjeg stona neizvjesno i napeto. Višani gube 5:6 (3,-3,-1,1,-1,-1,1).

Na kraju turnira, od 16 ekipa, CC Vis turnir završava na 12. mjestu. 1 pobjeda i 3 poraza. Gledajući statistiku i najviše osvojenih endova na turniru! Također i najuvjerljiviju pobjedu. Turnir solidan, organizacija dosta fleksibilna. Nije se inzistiralo na minutaži niti na pozicijama u ekipi. Atmosfera friendly.

Alberto Skendrović

Odgovori