Kup četiri nacije u curlingu – Hrvatskoj bronca

Na prvom kupu nacija koji je u mađarskoj Budimpešti okupio dvanaest curling ekipa iz četiri europske zemlje, Hrvatska je došla i do prve medalje u tom olimpijskom sportu.
Zamišljen kao mini liga po uzoru na slična natjecanja u Baltičkoj i Skandinavskoj regiji, započelo je kup natjecanje srednje Europe u curlingu. U njemu sudjeluje Austrija, Slovačka, Mađarska i Hrvatska sa po tri reprezentativne muške, ženske i mješovite ekipe. U natjecanju svaka kategorija igra svaka sa svakom (muški-muški, ženski-ženski, mješoviti-mješoviti) s time da se u konačnici zbrajaju ukupni reprezentativni omjeri pobjeda i poraza.

Hrvatska je tako na ovom natjecanju pobijedila Austriju konačnim rezultatom 2 naprama 1. S mađarskom je omjer bio 1 naprama 2 za naše sjeverne susjede dok u utakmicama sa Slovacima unatoč neizvjesnim završnicama nije zabilježena niti jedna pobjeda. S ukupnim omjerom od tri pobjede i šest poraza Hrvatska je tako u konačnici zauzela treće mjesto.

Prvo mjesto zauzeli su domaćini Mađari, drugi su Slovaci, a posljednje mjesto neočekivano je pripalo Austrijskoj reprezentaciji čija je ženska ekipa na Europskom prvenstvu u Baselu održanom u prosincu prošle godine, izborila pravo nastupa u europskoj A skupini.

Nastavak natjecanja održat će se u rujnu u Bratislavi, dok će Hrvatska domaćin Kupa srednje Europe u curlingu biti tijekom iduće godine. (OG)

 

Odgovori