Ford Svjetsko prvenstvo za muškarce u curlingu – Kanađani zlatni, Nijemci srebrni

Na kraju nije bilo dvojbe i Kanada je suvereno došla do prvog mjesta ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u curlingu. Glenn Howard do sada je već dva puta osvajao svjetske titule. Vratio se s novom ekipom te sa rezultatom od dvanaest pobjeda i jednim porazom u dva tjedna natjecanja ponovno zasjeo na svjetski tron.

“Da budem iskren, nikada nisam mislio da se mogu vratiti.”, rekao je Howard te dodao, “Sve je moralo sjesti na svoje mjesto, a sve zvijezde morale su biti na istoj liniji. Dečki su igrali savršeno cijeli tjedan te je zbog toga moj posao bio krajnje jednostavan.” U finalnom ogledu Kanađanima su se suprotstavili Nijemci. Andy Kapp podršku je imao u svome bratu Uliju Kappu, Andyju Langu, Andreasu Kempfu i Holgeru Höhneu. Oni su osvojili četiri play-outa, izborili put ka finalu te u isto vrijeme osvojili i 12 vrijednih bodova koje Njemačku vode na Zimske olimpijske igre 2010.

“Što da kažem, igra u finalu bila je gotova i prije no što jer počela.”, rekao je njemački treći Uli Kapp, “Naravno, nakon prespavane noći, ovo je za nas ogroman uspjeh. Imali smo uspona i padova tijekom tjedna no s pozicije gdje smo bili početkom sezone, ovo je za nas ogroman uspjeh.“

Slijedeće godine, Svjetsko prvenstvo održat će se u Ralph Englestad areni u Grand Forksu u Sjedninjem Američkim Državama.

Odgovori