Drugo Prvenstvo Hrvatske u curlingu – vodstvo curling cluba Zagreb nakon prvog kruga

U subotu i nedjelju, 21. i 22. travnja, održan je prvi dio drugog Prvenstva Hrvatske u curlingu. Na natjecanju održanom u mađarskoj Budimpešti sudjelovalo je tri kluba u muškoj te dva kluba u ženskoj kategoriji. Klubovi su igrali po „round robin“ sistemu odnosno svatko sa svakim. Pobjeda je nosila dva boda, a prvak će biti poznat nakon ukupno dvanaest utakmica u muškoj te četiri utakmice u ženskoj konkurenciji.

U prvom dijelu prvenstva u muškoj konkurenciji najuspješniji su bili igrači curling kluba Zagreb pobijedivši u svim odigranim utakmicama. Stopostotni učinak donio im je i vodeće mjesto na ljestvici odnosno maksimalnih osam bodova. Drugo mjesto dijele klubovi Vis i Čudnovati Čunjaš – HPB.  Oba kluba imaju po dva poraza i jednu pobjedu. Igračice curling kluba Zapruđe, igrajući u oslabljenom sastavu bez skiperice Katarine Radonić, uspjele su doći do dvije pobjede protiv novoosnovanog curling kluba Croling. Igračice Crolinga u dobrom su se svjetlu prikazale na turniru te čak i povele u prvoj utakmici no rutiniranom igrom trenutačne reprezentativke i članice Zapruđa obje su utakmice odradile maksimalnim učinkom predvođene skipericom Nikolinom Petrić.

Natjecanje je po drugi puta održano u Budimpešti zbog toga što nigdje u Hrvatskoj još nema odgovarajuće dvorane koja zadovoljavaju kriterije Svjetske curling federacije prema kojima se igra i Prvenstvo Hrvatske.

Drugi i završni natjecateljski krug Prvenstva Hrvatske u curlingu, održat će se ponovo u mađarskoj prijestolnici 5. i 6. svibnja 2007. Pobjednici Prvenstva Hrvatske igrat će na predstojećem Europskom prvenstvu 2007. u njemačkom Füssenu.

Odgovori