Norveška obranila titulu prvaka curlinga u kolicima

Norveški skip Rune Lorentsen poveo je svoju ekipu do druge uzastopne pobjede na svjetskim prvenstvima curlinga u kolicima. Rezultatom 5-3 pobijedili su korejski tim Kima Hak-sunga u finalu te osigurali nastup na Paraolimpijskim igrama 2010. koje će se održati u Vancouveru.

U odlučujućoj utakmici Kim je promašio neka bacanja nakon što je cijeli turnir imao fantastična polaganja. Norvežani su ukrali otvaranje nakon što je Kim bacio „teški“ stone na otvaranju finalnog susreta. Lorentsen je imao otvoren take-out za pobjedu u šestom endu te je u tom trenutku finale i završilo. Nadmoć Norvežana došla je do izražaja u ekstra endu kada je Kim bacio prekratke stoneove na norveške korner guardove pa Lorentsen nije morao niti bacati za konačni rezultat.

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu curlinga u kolicima sudjelovalo je deset zemalja, a isto toliko natjecat će se i na paraolimpijadi za koju još trebaju izboriti svoja mjesta sve zemlje osim već kvalificirane Norveške te domaćina Kanade.

Slijedeće godine Svjetsko prvenstvo curlinga u kolicima održat će se u Vancouver Hillcrest/Nat Bailey Stadium Parku u Kanadi gdje će se godinu poslije održati i službene utakmice na predstojećoj olimpijadi i paraolimpijadi.

Odgovori