3. Prvenstvo Hrvatske u curlingu, prvi krug – Zagreb i Zapruđe u vodstvu

Budimpešta – Treće prvenstvo Hrvatske u curlingu u mađarskom gradiću Torokbalintu, u kojem je i jedina curling dvorana u jugoistočnoj Europi, ove je godine okupilo četiri muške i dvije ženske ekipe. Momčadi Alena Čadeža iz Curling kluba Zagreb te Nikoline Petrić iz zagrebačkog kluba Zapruđe u prvom su dijelu prvenstva u vodstvu.

CC Zagreb u četiri je dosadašnja susreta ostvario i isto toliko pobjeda. Iznenađenja nije bilo u dvjema utakmicama protiv HPB-Č. Čunjaša koje je Zagreb dobio uvjerljivim rezultatom kao i u utakmici protiv laureata ovogodišnjeg prvenstva Curling cluba Legije iz Slavonskog Broda, jedine ekipe koja na Prvenstvu Hrvatske nije iz Zagreba. Najzanimljivija je utakmica odigrana između CC Zagreba i CC Visa, prošlogodišnjeg doprvaka u kojoj je Zagreb došao do pobjede tek u zadnjem endu tijesnim rezultatom 5 naprama 3. Najveće iznenađenje prvog dijela prvenstva bila je pobjeda CC Legije, koja je nakon tri poraza u prvim utakmicama, pobijedila upravo favorizirani Vis za koji tu utakmicu nije igrao skip Alberto Skendrović što je vjerojatno i najveći uzrok njihova poraza. U Ženskom dijelu prvenstva CC Zapruđe dva je puta u trokružnom sustavu pobijedio CK Croling, a njihov posljednji susret završio je neriješenim rezultatom.

Nastavak i završni dio 3. prvenstva Hrvatske održat će se 26. i 27. travnja također u Mađarskoj, a pobjednici će predstavljati Hrvatsku na idućem Europskom prvenstvu koje će se u studenom održati u Švedskoj.

Odgovori