Dopredsjednik Europske curling federacije u Zagrebu

Curling u Hrvatskoj iznimno je napredovao u posljednjih godinu dana, a u prilog tome govore i postignuti sportski rezultati u 2007. godini. Ocjena je dopredsjednika Europske curling federacije (ECF) Andrewa Fergusona koji je po prvi puta u Hrvatskoj u posjeti Hrvatskom curling savezu s ciljem boljeg poznavanja situacije. Tijekom prvog njegovog posjeta Hrvatskoj, Ferguson se sastao i s glavnim tajnikom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josipom Čopom, pomoćnikom ministra za sport Željkom Klarićem i predstavnicom Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Đurđom Fočić Šourek.

“Trenutačno curling igrači imaju vrlo skromne uvjete za treniranje u Zagrebu i Hrvatskoj, no unatoč tome iz godine u godinu ostvaruju sve bolje rezultate na međunarodnim natjecanjima. Iznimno je bio zapažen nastup Hrvata na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, napredak je bio više nego uočljiv i stoga smo u ECF-u odlučili posjetiti Zagreb i iz prve ruke vidjeti koje su mogućnosti daljnjeg napredovanja i popularizacije ovog sporta u Hrvatskoj”, rekao je Ferguson.
Zaključak je jednoglasan, daljnji razvoj curlinga ovisi o infrastrukturi, vlastitoj dvorani, a ministarstvo, grad Zagreb i HOO pružit će punu potporu u ostvarenju ovog cilja. Kako je jedna od glavnih strateških odrednica ECF-a napredak curlinga u Europi, ECF u ovoj situaciji neće ostati sa strane, već će u okviru svojih razvojnih programa financijski pomoći postavljenje curling staza kao i u ostalim infrastrukturnim pitanjima. “Slična situacija je bila i u Pragu i Budimpešti no nakon dobivanja vlastite dvorane razvoj je krenuo strelovitom brzinom”, rekao je Ferguson. Tijekom kratkog boravka dopredsjednik ECF-a susreo se i s čelnicima HCS-a, ali i ostalim članovima zagrebačkih curling klubova te najavio novi skorašnji posjet.

Odgovori