3. Prvenstvo Hrvatske u curlingu – zlatni Zagreb i Zapruđe

Budimpešta – Novi-stari pobjednici na Prvenstvu Hrvatske su igrači i igračice curling klubova Zagreb i Zapruđe. Treće prvenstvo Hrvatske u curlingu u mađarskom gradiću Torokbalintu nedaleko Budimpešte ove je godine okupilo rekordni broj igrača i klubova iz dva hrvatska grada, Zagreba i Slavonskoga Broda. Na 3. prvenstvu Hrvatske nastupilo je tako četiri muške te dvije ženske ekipe.
Dosadašnji prvak CC Zagreb i ove godine nije imao prave konkurencije na Prvenstvu Hrvatske. U devet utakmica ostvarili su čak sedam pobjeda. S hrvatskim doprvakom Curling klubom Vis, CC Zagreb odigrao je u konačnici neriješeno. Uz jedan poraz i pobjedu te neriješen rezultat u posljednjoj utakmici prvenstva u kojoj je nakon što je sve već bilo odlučeno CC Zagreb prvi puta odigrao eksperimentalnu utakmicu s rotiranom postavom i Alenom Čadežom na mjestu leada umjesto standardne pozicije skipa.

Iznenađenja nije bilo niti u utakmicama Zagreba i Visa protiv CK HPB-Č. Čunjaša te Legije koja je na prvenstvu nastupila prvi put. Upravo su Brođani u prvom dijelu natjecanja učinili prvenstvo neizvjesnim pobijedivši Vis Alberta Skendrovića koji je tu utakmicu pauzirao te tako omogućili HPB Č. Čunjašu da se s pravom nada borbi za drugo mjesto. To se na koncu nije dogodilo. Na kraju, treće mjesto pripalo je ekipi Domagoja Jakopovića-Ribafisha koja je nakon poraza od Visa u predzadnjem kolu, u zadnjem ipak potvrdila osvajanje bronce na PH tijesnom pobjedom protiv žilave ekipe Legije predvođene Dariom Sojčićem. U utakmicama ženskog dijela prvenstva, CC Zapruđe je četiri puta uvjerljivo pobijedio CK Croling dok je jedan susret završio neriješenim rezultatom.

I ovo treće po redu natjecanje hrvatskih curling klubova još je jednom potvrdilo veliku potrebu za bilo kakvim treninzima u ledenim dvoranama. Osim brojnih turnira i treninga u inozemstvu koja su nužno potrebna, pripreme za ovo prvenstvo odrađene su na samo jednom treningu na zagrebačkom klizalištu na Velesajmu. Više sreće za treninge imala je slavonsko-brodska Legija koja je tijekom cijele zime mogla trenirati na novootvorenom klizalištu u matičnom gradu. Unatoč potpori grada i HOO-a, nužnost izgradnje nove ledene dvorane u kojoj bi uz ostale sportove na ledu poseban prostor našli i curling klubovi i više je nego potrebna.

Pobjednički timovi u sastavu Alen Čadež-skip, Dalibor Golec, Dražen Ćutić, Ognjen Golubić i Davor Palčec te Nikolina Petrić-skip, Marta Muždalo, Zrinka Muhek, Katarina Radonić i Slavica Roso predstavljati će Hrvatsku na idućem Europskom prvenstvu u curlingu koje će se u prosincu održati u Švedskoj. To je inače i posljednje EP na kojem naši curlingaši hvataju zadnju kartu za vlak Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru.

Poredak 3. Prvenstva Hrvatske:

Muški

  1. CC Zagreb 15 bodova (7-1-1)
  2. CK Vis 11 bodova (5-1-3)
  3. CK HPB Č. Čunjaš 8 bodova (4-0-5)
  4. CC Legija 2 boda (1-0-8)

Žene

  1. CK Zapruđe 9 bodova (4-1)
  2. CK Croling 1 bod (1-4)

Odgovori