Curling otvorio dvoranu u Delnicama

DELNICE – Bacanjem prvog curling kamena u Delnicama je pred oko tisuću i pol posjetitelja svečano otvorena Ledena dvorana. Riječ je o višenamjenskom sportsko-turističkom objektu koji će tijekom znatnog dijela godine služiti kao klizalište te dvorana za zimske sportove.

U ime Grada Delnica, dvoranu je otvorio gradonačelnik Marijan Pleše povijesnim bacanjem curling kamena. Istaknuo je kako će ovaj atraktivni objekt cjelogodišnjom ponudom raznovrsnih sadržaja obogatiti turističku ponudu Delnica i Gorskog kotara zahvalivši Županiji i EU na pomoći te istaknuvši kvalitetan rad svih izvođača.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina dvoranu je također „blagoslovio“ okušavši u curlingu. Naglasio je kako mu je drago što i otvaranje ovog višenamjenskog objekta dokazuje kako je ideja Primorsko Goranske županije vezana uz razvoj infrastrukture sportskog turizma u Gorskom kotaru bila ispravna.
Uz curling koji su u Delnicama prezentirali članovi klubova Croling i Čudnovatih Čunjaša, kojem je eto pripala povijesna uloga u dvorani „Runolist“, uslijedila prezentacija umjetničkog klizanja te ples »Zagrebačkih pahuljica«. Kraj je bio rezerviran za kratku demonstraciju hokeja u čemu su uz članove zagrebačkih klubova »Medveščaka« i »Zagreba«.

Odgovori