2. Otvoreno prvenstvo Slavonskog Broda – Najveći hrvatski curling skup u povijesti

Osam ekipa iz šest klubova nastupilo je na Drugom otvorenom prvenstvu Slavonskog Broda u curlingu, zimskom olimpijskom sportu koji u Hrvatskoj ima sve više pristalica. Gotovo sve hrvatske curlingašice i curlingaši okupili su se na Gradskom klizalištu u sportskom centru Klasije gdje su se utakmice odigravale tijekom cijeloga dana, a entuzijaste u tom sportu nije omeo ni jak snijeg koji je padao u poslijepodnevnim satima.

Nakon odigravanja susreta u grupama te razigravanja za poredak, prvo mjesto je osvojila prva ekipa Curling kluba “Čudnovati čunjaš” iz Zagreba koja je u finalu bila uspješnija od druge ekipe istoga kluba. Sastav pobjedničke ekipe, „Čudnovati čunjaš 1“: Ivan Kolar, Hrvoje Tenšek, Ognjen Šolaja, Neven Pufnik-Puf. Pobjednik je osvojio tradicionalnu nagradu Otvorenog prvenstva – slavonske čvarke! Treće mjesto ravnopravno su podijelili Curling klub “Vis” i prva ekipa Curling kluba “Croling”. Još su nastupili članice i članovi CC “Silent”, CC “Zagreb” te domaćini i uspješni organizatori, jedini klub izvan Zagreba, Curling klub “Legija” – Slavonski Brod.

Domaćini iz CC “Legija” pobrinuli su se da i ove godine nitko od sudionika, ali i publike ne ostane gladan i žedan čime su oduševili sve nazočne. Natjecanje na Klasijama bilo je posebno i po tome što su se u istoj konkurenciji natjecale ženske, muške i mješovite ekipe. Publika je posebno toplo pozdravila Curling klub “Silent”, za koji nastupaju gluhonijeme djevojke, članice Hrvatskog sportskog saveza gluhih. One su nedavno nastupile i kao hrvatska reprezentacija na Europskom prvenstvu održanom u Aberdeenu, gdje su osvojile 15. mjesto.

S obzirom na to da u Hrvatskoj ne postoji ni jedna službena curling staza, a svi klubovi treniraju u noćnim terminima (poslije 23 sata), ovo je natjecanje svim klubovima bila odlična priprema za nastup na Prvenstvu Hrvatske koje će tijekom ožujka i travnja biti održano u Budimpešti.

 

Odgovori