Ford Svjetsko prvenstvo u curlingu za žene – zlato Njemačkoj

Swift Current, Kanada – Prošlo je 22 godine od kada je posljednji puta popila pobjednički šampanjac. 45-godišnja Andrea Schöpp, čije srednje ime mora biti Ustrajnost, ponovila je isti ritual nakon finala Ford Svjetskog prvenstva u curlingu ove nedjelje.

Schöpp, koja je postala najstarija osvajačica zlata u povijesti, režirala je uzbudljivih 8-6 i u extra-endu pobijedila 19-godišnju Evu Muirhead iz Škotske. Skiperica Muirhead je propustila ponudu da postane najmlađa osvajačica u povijesti. Do neke druge zgode. Na kraju bitke „klackalice“ tijekom kojih su Njemice pet puta vodile, a Škotkinje dva puta, Schöpp je bila suočen s tri-četvrt-otvorenim takeoutom za pobjedu nakon što je Muirhead posljednji pokušaj guarda propao.

“Prošlo je dugo vremena i teško doba pronalaženja pravoga tima, ali ja mislim da sam konačno uspjela.”, rekla je Schöpp s kojom su na tron stale i Melanie Robillard, druga Monika Wagner, te 17-godišnja Stella Heiss, koja je ujedno i najmlađa igračica u povijesti koja je osvojila naslov. “Naravno da sam mislila da bih na kraju mogla pobijediti ovaj put.”, kazala je Schöpp te dodala “Sad ću misliti da mogu to učiniti opet. To je sljedeći cilj. Možda možemo osvojiti naslov za 22 godine. Da li mislite da bi taj rekord netko mogao ponoviti?”. Muirhead je nestala nakon zatvaranja. “Mi smo definitivno razočarani”, kazala je. “Oni su odigrali fantastičnu igru. Dali smo im previše šansi. Mi još uvijek imamo srebrnu medalju i potruditi se da dogodine ona postane zlatna.” Kanađanka Jennifer Jones spasila je brončanu medalju ranije tijekom nedjelje, pobijedivši 22-godišnju Ceciliju Ostlund i njezin mladi švedski tim iz Karlstada, 9-6. Finale je gledalo ukupno 52.305 gledatelja u Implex union areni u kanadskom Swift Currentu.

Poredak:

 1. Njemačka
 2. Škotska
 3. Kanada
 4. Švedska
 5. SAD
 6. Danska
 7. Kina
 8. Rusija
 9. Norveška
 10. Švicarska
 11. Japan
 12. Latvija

Odgovori