Zlato Kanadi, a Norvežani ponovno drugi

Cortina d’Ampezzo (ITALIJA) – Kanađanin Kevin Koe i njegov tim, koji čine Blake MacDonald, Carter Rycroft, Nolan Theissen i zamjena Jamie King, osvojili su zlato na Capital One Svjetskom prvenstvu u curlingu. Rezultatom 9 prema 3 u finalu su pobijedili ekipu Norveške. U utakmici za broncu, Škotska je pobijedila SAD rezultatom 6-4 i zasluženo došla do brončane medalje.

Ova pobjeda u finalu dolazi izravno nakon završenog kanadskog državnog prvenstva, a sa svojim zlatnim medaljama, ushićeni Koe je rekao: “To je bila prava oluja za nas u proteklih mjesec i pol. Preživjeli smo sve, a ja sam sretan zbog svih dečki u ekipi. Ovo je prilično dobar tim i sada smo i državni i svjetski prvaci – i to je nešto što nam nitko ne može uzeti.”

Finale je bilo gotovo razočaravajuće kao sportski spektakl jer je Norveška potpuno podbacila i „pukla“ u početku utakmice kao gotovo uvijek kada igra protiv Kanade. Komentirajući to, Koe je izjavio: “Očekivali smo bliži rezultat – oni su jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali mi smo napravio nekoliko dobrih udaraca u prvoj polovici utakmice i to je bio dobar uzlet koji oni jednostavno nisu mogli pratiti. Norvežani nisu propustili mnogo, ali mi smo danas bili odlični.”

U igri za broncu bilo je više igre. Na kraju, u napetom desetom endu, škotski treći David Smith uspio je zavući svoj kamen iza dvostrukog guarda. Na kraju, igrač SAD-a Pete Fenson, teški udarac nije preokrenuo u svoju korist, Škoti uzimaju dva za pobjedu 6-4 i brončanu medalju.

Ukupni poredak:

 1. Kanada
 2. Norveška
 3. Škotska
 4. SAD
 5. Danska 7-4
 6. Švicarska 5-6
 7. Njemačka 5-6
 8. Švedska 4-7
 9. Francuska 3-8
 10. Italija 3-8
 11. Kina 3-8
 12. Japan 1-10

Odgovori