Završeno 5. Prvenstvo Hrvatske u curlingu – zlato Visu i Zapruđu

Budimpešta – Na 5. Prvenstvu Hrvatske u curlingu, koje se održava isto toliko godina u mađarskoj prijestolnici, prva mjesta pripala su ekipama Visa u muškoj te Zapruđa u ženskoj konkurenciji.

Momčadi Mladena Domazetovića ovo je prvenstvo donijelo naslov i detroniziranje ekipe Curling cluba Zagreb Alena Čadeža, nakon četiri uzastopna osvajanja zlata. U finalu su tako boljom igrom u potpunosti nadigrali ekipu Zagreba, a uspjeh je tim veći jer je u istom danu ekipa Visa igrala čak tri utakmice za redom.

U ženskoj konkurenciji zlato je pripalo ekipi Zapruđa i skiperici Marti Muždalo koja je u izmijenjenom sastavu u odnosu na prošle sezone, osvojila krunu pobijedivši ekipu Silenta i tako se nakon samo godinu dana vratila na prvo mjesto. U najzanimljivijoj utakmici finala, ekipa Silenta Melani Lušić, posljednjim je stoneom mogla doći do pobjede no to se nije dogodilo. Prejaki hitac, i gubitak čak tri boda u zadnjem endu stajao ih je gubitka naslova koji nisu uspjele obraniti.

Najveće iznenađenje prvenstva, bila je ženka ekipa curling kluba Zagreb, koja je na turniru osvojila treće mjesto i broncu. Predvođene skipericom Ivom Penavom, došli su do svoje prve medalje u prvom nastupu na Prvenstvu Hrvatske. Penavi je inače ovo 71 medalja. Prva u curlingu koji je počela trenirati prošle godine, nakon dugogodišnjeg plivačkog staža.

Do sada je ovo bilo najmasovnije prvenstvo na kojem je nastupilo ukupno dvanaest ekipa iz dva hrvatska grada i s preko sedamdeset registriranih igrača.

Muška ekipa Visa ovom je pobjedom osigurala i nastup na Europskom prvenstvu švicarskom Champeryju, dok ženska ekipa Zapruđa nastup mora izboriti u dodatnim kvalifikacijama.

Poredak (muški):

 1. Vis II
 2. Zagreb
 3. Vis I
 4. Croling
 5. Č. Čunjaš I
 6. Č. Čunjaš II
 7. Legija (Sl. Brod)

Poredak (žene):

 1. Zapruđe
 2. Silent
 3. Zagreb
 4. Croling
 5. Legija (Sl. Brod)

Odgovori