3. Otvoreno prvenstvo Slavonskog Broda u curlingu – vruće na ledu

Curling club Legija i Ustanova za gospodarenje športskim objektima Slavonskog Boda bili su domaćini trećeg Otvorenog prvenstva u curlingu, jedinog natjecanja u nekom od zimskih olimpijskih sportova u Brodsko-posavskoj županiji. Brođani su zadržali dobru tradiciju te su kobasama, čvarcima, krvavicama, kuhanim vinom, pivom… nahranili i napojili ne samo natjecatelje već i sve gledatelje na Gradskom klizalištu u Sportskom parku Klasije. Na klizalištu na Klasijama se zbog neodgovarajućih dimenzija i kvalitete leda igralo po prilagođenim pravilima, ali zanimljive i neizvjesne utakmice dobro su “ugrijale” led. Najbliža profesionalna curling staza je u Budimpešti gdje se odigravaju i prvenstva Hrvatske. Ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske igrat će se tijekom ožujka i travnja upravo u Budimpešti.

Na prvenstvu se natjecalo šest ekipa, a nakon cjelodnevnog turnira naslov pobjednika i prva nagrada (tradicionalno, to je kutija čvaraka) pripali su aktualnom prvaku Hrvatske, ekipi Curling kluba Vis iz Zagreba. Za pobjednike su nastupili Bojan Gabrić, Mladen Domazetović i Alberto Skendrović. Drugi je CC Zagreb, treći CK Čudnovati čunjaš, a četvrta domaća Legija.

Turnir je otvorio slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara najavivši tom prigodom kako je sve bliže ostvarenje ideje da Slavonski Brod postane prvi grad u Hrvatskoj koji će imati profesionalnu dvoranu za curling. S obzirom na to da u sklopu Sportske dvorane Vijuš postoji prostor koji nema namjenu, a moguće ga je iskoristiti samo za taj sport (dvije staze dimenzija 45 x 5 metara), na inicijativu Curling cluba Legija reagirala je Svjetska curling federacija (WCF) te u cilju promocije i razvoja curlinga pokazala spremnost uložiti sredstva u slavonskobrodsku dvoranu. Ovoga tjedna u Slavonskome Brodu je bilo izaslanstvo WCF-a te su krenuli prvi konkretni dogovori oko realizacije cijelog posla.

Poredak:

  1. Vis
  2. Zagreb (muški)
  3. Čudnovati čunjaš
  4. Legija
  5. Croling
  6. Zagreb (djevojke)

 

Grupa A P W D L Ends Stones Score
Legija 2 2 0 0 6 11 4
Č. Čunjaš 2 1 0 1 7 9 2
Zagreb (Ž) 2 0 0 2 4 7 0

 

Grupa B P W D L Ends Stones Score
Vis 2 1 0 1 7 13 2
Zagreb (M) 2 1 0 1 6 11 2
Croling 2 1 0 1 5 7 2

Polufinale:
Legija – Zagreb (M) 0:12
Vis – Čudnovati čunjaš 6:5

Za 5. mjesto:
Zagreb (Ž) – Croling 3:5

Za 3. mjesto:
Legija – Čudnovati čunjaš 3:5

Finale:
Vis – Zagreb (M) 6:5

 

Odgovori