Vis i Čudnovata Legija pobjednici 1. otvorenog prvenstva Zagreba u curlingu

Na prvom Otvorenom prvenstvu grada Zagreba u curlingu održanom 21. travnja 2012. godine zlatna je medalja pripala ekipi curling kluba Vis. Ekipa Alberta Skendrovića u finalu je pobjedila Čudnovati Čunjaš i tako postala prva ekipa koja je u glavnom gradu Hrvatske, na svom ledu – postala prvakom grada.

Bio je ovo i prvi povijesni turnir ikada održan u Zagrebu, jer unatoč devet godina postojanja Zagrebački curling savez nije bio u prilici organizirati službeno natjecanje u ovom sportu. Da je potreba za ledom velika, dokazalo je i sudjelovanje devet ekipa iz sedam različitih klubova koji su sudjelovali na Otvorenom prvenstvu.

U nedjelju, 22. travnja je održano i Mix prvenstvo grada, na kojem je sudjelovalo šest ekipa. U mixu igraju dva ženska i dva muška igrača, a ovo se natjecanje bodovalo i kao službeno prvenstvo Hrvatske. Prvo mjesto pripalo je ekipi Čudnovata Legija i skipu Nevenu Pufniku koji su u finalu pobjedili ekipu curling kluba Zagreb.

U dva dana natjecanja, klizalište zagrebačkog velesajma posjetio je veliki broj posjetitelja, a oko tristo njih i sami su se okušali u “guranju kamenja i metenju”. Upravo za građanstvo Zagrebački curling savez organizirao je tijekom cijeloga dana i jednu stazu uz prezentaciju ovoga sporta.

Konačni poredak:

Otvoreno prvenstvo grada Zagreba

  1. Vis
  2. Čudnovati Čunjaš
  3. Zagreb

Mix prvenstvo grada Zagreba

  1. Čudnovata Legija
  2. Zagreb
  3. Croling

Odgovori