Hrvatska osvojila 6. mjesto u grupi B

Hrvatska muška ekipa je u konačnom zbiru plave i crvene B grupe završila na šestom mjestu. Od ukupno šesnaest reprezentacija koje su sudjelovale u B grupi, to je izvrstan rezultat ekipe Alena Čadeža. Podsjetimo, uz jednu pobjedu više Hrvatska je imala šansu ući u dodatno razigravanje i borbu za odličja te ulazak u A grupu. No, na to će hrvatski curlingaši morati pričekati do iduće godine i norveškog Stavangera gdje se održava iduće prvenstvo Europe.

Poredak u B skupini (muškarci):

  1. Finska
  2. Latvija
  3. Nizozemska
  4. Engleska
  5. Italija
  6. Hrvatska

Poredak u B skupini (žene):

  1. Latvija
  2. Norveška
  3. Austrija
  4. Estonija

Zlato za Švedsku (muškarci) i Rusiju (žene) u grupi A

Domaćini su došli do zlata u utakmici koju su igrali s dugogodišnjim rivalima iz Norveške. Ekipa Niklasa Edina od početka je zaigrala agresivno i držala meč u svojim rukama, tako da Thomas Ulsrud i njegov tim nisu imali puno šansi. Koncentrirano, precizno i nemilosrdno Šveđani su iskoristili sve poklone protivnika i zasluženo došli do novoga zlata. Konačni rezultat: Švedska – Norveška 8:5. Treće mjesto za muškarce pripalo je ekipi Češke.

U igri za zlato i prvo mjesto za žene, Rusija je bila bolja od Škotske rezultatom 7:6. U zanimljivom finalu u kojem se pobjednik tražio u dodatnom, jedanaestom endu bolja je bila ekipa Anne Sidorove. Tijekom cijelog susreta igra je bila izjednačena, a u posljednjim trenucima regularnog dijela susreta, ekipa Eve Muirhead posljednjim je udarcem jedva ostala u igri i izborila produžetke. Ruskinjama se isplatila kalkulacija tijekom posljednja dva enda, u kojima su cijelo vrijeme forsirale škotsku ekipu da prate njihov ritam igre. U dodatnom endu, Muirhead nije uspjela čuvati rezultat i zakomplicirati igru pa su na posljednji kamen protivnica Ruskinje imale čisti udarac – i pobjedu. Treće mjesto za žene pripalo je ekipi Danske.

Odgovori