Zlatna medalja ženskoj i muškoj ekipi curling kluba Zagreb

Završeno je 8. prvenstvo Hrvatske u curlingu. Prvi puta zlato je uzeo isti klub u obje kategorije. Muškoj ekipi Zagreba predvođenoj skipom Alenom Čadežom to je sedmi naslov državnog prvaka dok je djevojakama skiperice Ive Penave to prvo zlato.

U ženskoj konkurenciji trostruke državne prvakinje curling kluba Silent, koje su u konačnici zauzele drugo mjesto, bile su favoritkinje u borbi za naslov. Do finala su došle bez poraza, već jednom porazivši ekipu Zagreba u doigravanju. U toj utakmici ekipa Melani Lušić deklasirala je ekipu curling kluba Zagreb rezultatom deset naprama nula. Zagreb se vraća u polufinalu u kojem rezultatom osam naprama jedan pobjeđuje djevojke iz slavonskobrodske Legije. Preporođene pobjedom, lucidnim potezima te kvalitetnom igrom, zagrebašice nakon izjednačenog početka utakmice iz enda u end preuzimaju dominaciju. Do kraja ne dopuštaju Silentu niti jedan bod te nakon početnih dva naprama dva, dolaze do pobjede. Konačni rezultat finalne utakmice je pet naprama dva.

U muškoj konkurenciji ekipa Alena Čadeža bez velikih iznenađenja i bez poraza došla je do još jednog zlata. U finalu su pobijedili ekipu Visa, skipa Alberta Skendrovića rezultatom sedam naprama tri. Najneizvjesnija utakmica igrala se u doigravanju. Slavonskobrodska Legija Darija Sojčića propustila je pobjedu nakon što je u zadnjem endu ispustila prednost od dva boda u borbi s ekipom Zagreba II koju predvodi Ivica Ivaci. U igri za finale, hendikepiran neigranjem vice-skipa Zlatka Nikolića, Zagreb II bio je preslab za curling klub Vis. Iako je utakmica bila neizvjesna do samoga kraja, sretnija i spretnija bila je momčad Visa čiji su igrači izborili finale.

Pobjednici prvenstva Hrvatske predstavljat će Hrvatsku na europskim prvenstvima ove godine. Djevojke će se boriti u C skupini, dok će muškarci boje Hrvatske braniti u utakmicama B skupine koje se ove godine igra u norveškom Stavangeru.

Konačni poredak, muškarci:

  1. Zagreb I
  2. Vis
  3. Zagreb II
  4. Legija I
  5. Čudnovati Čunjaš
  6. Legija II

Konačni poredak, žene:

  1. Zagreb
  2. Silent I
  3. Legija
  4. Silent II

Odgovori