2. kongres Svjetske curling federacije

2. WCF Kongres održan je u Kopenhagenu u Danskoj. Sastanci i godišnja Skupština odvijali su se u hotelu Mariott. Na Kongresu je bilo preko 140 predstavnika nacionalnih curling saveza iz cijelog svijeta. U nastavku je sažetak s nekih od diskutiranih tema.

Izlaganje predsjednice SCF-a

Predsjednica SCF-a Kate Caithness izvjestila je o izvrsnom stanju curling sporta u svijetu. U obitelji zimskih olimpijskih sportova curling ima značajno mjesto. Zimski olimpijski sportovi dijele se na “velike” (skijanje, klizanje i hokej na ledu) i “male” (curling, biatlon, sanjkanje i bob). Sredstva koja Međunarodni olimpijski odbor dodjeljuje sportovima dijele se na način da “veliki” sportovi dobivaju po 20 %, a “mali” po 10 % ukupnog budžeta.

Predstavljanje nadolazećih natjecanja

Predstavnici gradova Pekinga (Kina), Sapporoa (Japan), Sochija (Rusija) i Renoa (SAD) prezentirali su nadolazeća curling prvenstva i događaje koji će se u njima odvijati. U 2014. godini Peking će biti domaćin Svjetskog prvenstva u curlingu za muškarce, Sapporo Azijskih zimskih igara, Sochi Olimpijskih igara, a Reno 3. Kongresa WCF-a.

Naredno Europsko prvenstvo 2014. godine za skupine A i B održat će se u Champeryju (Švicarska) 21. – 29. studenoga. Mjesto održavanja prvenstva za skupinu C, 6. – 11. listopada, još nije određeno. Europske članice su pozvane da predlože domaćina i za to natjecanje.

Članstvo SCF-a

Primljene su molbe od strane četiri nacionalna curling saveza za prijem u SCF: Bugarska, Ukrajina, Gruzija i Izrael. Sve su jednoglasno primljene, tako da je sada broj članica SCF-a 54.

Sljedeći kongres

Zaključeno da će se ovakav format sastanaka, u vidu višednevnog kongresa, redovno održavati i u budućnosti. Naredni kongres održat će se 4. – 7. rujna 2014. godine u gradu Reno (Nevada) u SAD. U sklopu kongresa 7. rujna održat će se i Skupština SCF-a.

Odgovori