Ovogodišnji prvaci na 13. prvenstvu Hrvatske su klubovi Silent i Vis

U Slovačkoj Bratislavi tijekom vikenda 3. i 4. ožujka odigrana je završnica turnira za muškarce i za žene. Novi prvaci Hrvatske u sezoni 2017.-2018. u ženskoj kategoriji su cure iz kluba Silent, a u muškoj kategoriji to je ekipa iz kluba Vis. Ove dvije ekipe predstavljat će Hrvatsku na predstojećem prvenstvu Europe koje će se održati između 11. i 18. travnja u dvorani danskog curling kluba Taarnby u Kopenhagenu.

Na prvenstvu su nastupili svi klubovi i ukupno 11 ekipa u obje kategorije, te je konačan poredak sljedeći:

Muškarci

 1. Vis (Skendrović, Džepina, Vidmar, Mirkić, Belamarić)
 2. Legija 2 (Tolić, Baus, Jurković, Samardžić, Horvat)
 3. Zagreb (Čadež, Mikulandrić, Martinić, Grubišić, Mustać)
 4. Čudnovati Čunjaš (N. Pufnik, Kolar, Halkijević, Šolaja, L. Pufnik)
 5. Croling (Ivaci, Vidaković, Cepak, Gačar)
 6. Čudnovati Čunjaš 2 (Bićan, Kozarić, Vuković, Ivanda, Vrbat)
 7. Čudnovati Čunjaš 3 (Šporčić, Kvesić, Brodarac, Demić)
 8. Legija (Kovačević, T. Pitlović, S. Lovrić, Z. Lovrić, M. Pitlović, Sojčić)

Žene

 1. Silent (Božić, Sertić, Beganović, Crnaić, Turković)
 2. Zagreb (Penava, Roso, Šajfar, Fabijanić, Maričević)
 3. Vis (Muhek, Šimunjak, Lipovac, Dumbović, Tanović)

Djevojke su igrale po dvokružnom sustavu. U susretima Silenta i Zagreba, po jednom je slavila svaka ekipa. Treći puta su se susreli u finalu u kojem je ekipa Silent bila uspješnija s rezultatom 8:2 te im je pripao pobjednički pehar i zlatna medalja. Ovo je njihovo međusobno 7 finale, a do sada je omjer pobjeda i osvojenih zlata 4:3 u korist Silenta. U muškom finalu susrele su se ekipe Legije 2 i Visa. Vis je u kružnom dijelu natjecanja slavio protiv Legije 2, a ponovni susret u finalu donio je Legiji 2 mogućnost uzvrata i osvajanje prve zlatne medalje za svoj klub. Legija je izvrsno krenula i rezultatom 7:1 nakon 5. enda stavila veliki pritisak na ekipu Visa koja se već više puta borila za zlato. Naime ovo je njihov 8 nastup u finalu PH u kojima su do sada osvojili jedno zlato. Želja za prvim zlatom i nekoliko promašenih kamenja u nastavku susreta unijeli su nervozu u Legiju. S druge strane, iskustvo Visa donijelo je staloženost i mirnu ruku u izbacivanju kamenja te su uspjeli sa svojim hamerom uzeti 3 kamena te u posljednja dva enda ukrasti po 2 kamena i time u zadnjem trenutku uzeti pobjedu s rezultatom 8:7. Drugo zlato otišlo je tako klubu Vis, a prvo srebro otišlo je klubu Legija. Napetost i isčekivanje, kako na terenu tako i na tribinama, stvorilo je iznimno uzbudljivu atmosferu baš onako kako to može samo curling.

Sljedeće prvenstvo na rasporedu je za dva tjedna. U Bratislavi će se 17. i 18. ožujka odigrati PH u mješovitom curlingu. Sigurni smo u to da ćemo i tada gledati vrlo uzbudljive susrete mješovitih ekipa.

Odgovori