Održano 15. PH za žene i za muškarce

Od 1. do 16. veljače 2020. godine u Bratislavi u Slovačkoj održano je 15. prvenstvo Hrvatske u curlingu za žene i za muškarce. U ženskoj konkurenciji nastupile su 4 ekipe, a u muškoj 9 ekipa. U muškoj konkurenciji prvenstvo je osvojila ekipa Curling kluba Legija Zagreb pobijedivši u finalu ekipu Curling kluba VIS iz Zagreba sa rezultatom 9 – 3. Uspjeh Curling kluba Legija je tim veći što je prvenstvo osvojeno bez ijednog poraza. Ekipa Curling kluba Legija nastupila je u sastavu: Bruno Samardžić, Miroslav Jurković, Ante Baus, Hrvoje Tolić, Vedran Horvat i trener Nandor Miklos.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila ekipa Curling kluba Silent iz Zagreba također bez ijednog poraza. Ekipa Curling kluba Silent nastupila je u sastavu: Emina Crnaić, Maja Sertić, Marijana Božić i Vanja Beganović.

Na EP-C skupine koje se krajem travnja i početkom svibnja održava u Ljubljani, Slovenija boje Hrvatske će u muškoj konkurenciji braniti ekipa Curling kluba Legija Zagreb, a u ženskoj, nakon odustajanja ekipe Curling kluba Silent, to će biti juniorska ekipa Curling kluba Zagreb koja je osvojila drugo mjesto na PH.

Konačni poredak (muškarci):

 1. Legija Zagreb – zlatna medalja – nastup na prvenstvu Europe 2020.
 2. Vis – srebrna medalja
 3. Zagreb – brončana medalja
 4. Sisak 2
 5. Sisak
 6. Čudnovati Čunjaš
 7. Čudnovati Čunjaš 2
 8. Legija
 9. Vis 2

Konačni poredak (žene):

 1. Silent – zlatna medalja
 2. Zagreb – srebrna medalja – nastup na prvenstvu Europe 2020.
 3. Vis – brončana medalja
 4. Čudnovati Čunjaš (Mrzle Pegle)

Odgovori